Makelaar Amsterdam IJburg

In de jaren 80 besloot de Amsterdamse gemeente dat er op eilanden in het IJmeer aan de Oostkant van Amsterdam een nieuwe VINEX-locatie diende te komen. Uiteindelijk duurde het tot 1996 (na een referendum) voordat de gemeente instemde met de bouw van dit nieuwe stukje Amsterdam: IJburg. Inmiddels is IJburg niet meer weg te denken uit Amsterdam en worden er nog veel nieuwe huizen gebouwd. Voldoende redenen een huis kopen op IJburg in overweging te nemen.

Diverse eilanden

De opbouw en aanleg van IJburg gebeurt in twee fasen. Steigereiland en Haveneiland zijn onderdeel van de eerste fase waar inmiddels al ruim 80% van afgerond is. De gemeente is medio 2013 gestart met de bouw van Centrumeiland, onderdeel van de tweede fase. Die tweede fase wordt uiteindelijk voltooid met de bouw van Strandeiland en het natuurgebied Buiteneiland.

IJburg is populair

IJburg wordt groter en groter, en weet steeds meer haar eigen karakter te creëren. Het is dan ook niet raar dat het voor mensen (vooral gezinnen met opgroeiende kinderen) steeds aantrekkelijker wordt om een huis te kopen op IJburg.

Infrastructuur en Blijburg

Daar IJburg in het IJmeer is gebouwd, is er de afgelopen jaren alles aan gedaan het zo goed mogelijk bereikbaar te maken. De belangrijkste toegangspoort van IJburg is de Enneüs Heermabrug, die het Zeeburgereiland met het Steigereiland verbindt. Via deze brug is IJburg ook verbonden met de ringweg A10 en andere wegen rond Amsterdam. Éen van de belangrijkste trekpleisters op IJburg is (vooral in de zomer), Blijburg. Veel Amsterdammers verruilen hun huis in de zomer om bij te komen op het grote strand van IJburg.

Huis kopen of verkopen Amsterdam IJburg

IJburg is het nieuwste stadsdeel van Amsterdam. Logisch dat er steeds meer woningen worden gebouwd om het evenwicht tussen vraag en aanbod meer in balans te brengen. Amsterdam IJburg is booming en steeds meer mensen kiezen ervoor een huis te kopen of te verkopen in IJburg. Duidelijk is dat IJburg steeds populairder wordt en dat gaat niet vanzelf. De afgelopen jaren is de bereikbaarheid beduidend geworden, en met Blijburg heeft IJburg misschien wel het meest geliefde strand van onze hoofdstad.

Makelaar Amsterdam IJburg

De makelaars in Amsterdam van Linger OG, kunnen zich met hun ervaring inmiddels experts op de IJburgse woningmarkt noemen. Veel tevreden bewoners van hebben zich bij de koop van hun huis, naar volle tevredenheid, laten begeleiden door een Linger OG-makelaar in IJburg. Ondanks dat IJburg nog niet zo heel lang bestaat, zijn er ook al velen geholpen bij het verkopen van hun huis.

Bekijk ons aanbod huur- en koopwoningen op Amsterdam IJburg en omgeving.

Neem contact met ons op of bezoek één van onze kantoren in Amsterdam.