Huis verhuren

 

Bij het verhuren van je huis wil je je geen zorgen hoeven maken. Linger OG neemt het hele verhuurproces uit handen, van het adverteren en verhuur klaarmaken van de woning tot screening van de kandidaten en de uiteindelijke check-in en sleuteloverdracht.

Wij ontzorgen je in het gehele proces, zodat je alleen actie hoeft te ondernemen op momenten waarbij je zelf betrokken wilt worden.

Wij hebben een no-nonsense mindset en houden van een goede samenwerking en transparante communicatie. We gaan daarom ook zonder financiële verplichtingen voor je aan het werk.

Jouw huis verhuren aan een goede huurder voor de beste prijs. Dat is ons doel. We hebben een zeer hecht team van verhuurmakelaars die flexibel en gedreven zijn. We houden van korte lijntjes en weten wat er allemaal bij komt kijken als je je woning gaat verhuren. We zijn doelgericht en betrokken en helpen je graag bij dit traject. Via ons internationale netwerk vinden wij gegarandeerd een betrouwbare huurder.

Intake en gratis huurwaardebepaling

Het verhuurtraject begint altijd met een intakegesprek. Wij komen graag gratis en vrijblijvend bij u langs voor dit gesprek. Wij willen weten wat uw wensen zijn en uiteraard willen wij uw woning zien om een goed advies te kunnen geven over de te hanteren verhuurstrategie. Onze makelaar informeert u tijdens dit gesprek duidelijk en helder over onze werkwijze, onze tarieven en mogelijkheden.

Fotografie en promoties

Bij de vehuur van uw woning is het natuurlijk van essentieel belang dat u opvalt. Een in het oog springende presentatie met fraaie foto’s en plattegronden is een must. Ook hierin gaan wij weer even verder dan u gewend bent. Bij ons krijgt u altijd:

 • • Prominente plaatsing op Funda en Pararius
 •  Professionele fotografie
 • • Opvallend te huur – bord
 • • Omwonendenmailing
 • • Inzet social media (Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram)
 • • Full colour woningbrochure
 • • Benadering klantenbestand Linger OG
 • • Raampresentatie in HD op kantoren Linger OG en de Hypotheker

Bij de verhuur van een woning draait alles om het hebben van aantrekkelijk beeldmateriaal. Professionele fotografie van de woning is dus een onmisbare succesfactor. Wij werken samen met een ervaren specialist op dit vlak. Zij hebben alle technieken, apparatuur en ervaring in huis om elke woning op de perfecte manier te presenteren. Eyecatchers, unique selling points en de belangrijke ruimtes krijgen veel aandacht en komen haarscherp in beeld. Het spel van licht, perspectief en ruimte, kennen zij als geen ander.

Screening + contractuele/juridische afhandeling

 Een woning verhuren is niet geheel zonder risico. Wij zijn gespecialiseerd in het screenen van huurders. Door onze jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat wanbetalers en ‘tuig’ buiten de deur blijft. Iedereen die bij ons een woning huurt wort gescreend. Wij vragen daarom altijd naar de volgende gegevens;

 • een kopie van het identiteitsbewijs
 • de laatste drie loonstroken en een bankafschrift waarop de loonstorting te zien is
 • een werkgeversverklaring
 • check op social media 
 • verhuurdersverklaring

Met deze documenten wordt onder andere de identiteit van de huurder gecontroleerd en wordt er een creditcheck uitgevoerd.

Nadat de huurder gescreend is en wij samen met u de juiste huurder hebben gevonden is het zaak om de huurovereenkomst op te stellen. Wij werken met de meest recente versies van ROZ huurovereenkomsten. Deze kan worden opgesteld voor een termijn korter dan 24 maanden, of met andere contracten van langere duur, dat ligt aan waar uw behoefte ligt. Wij zorgen dat de huurovereenkomst voor u juridisch waterdicht is. Ook de incheck van de woning verzorgen wij. De staat van de woning wordt nauwkeurig vastgelegd op schrift en in beeld.

Beheer       

 Onze dienstverlening hoeft niet te stoppen na de incheck. U kunt ons ook over uw huis laten ‘waken’ na de incheck. Wij doen dan het beheer van de woning en dan heeft u helemaal geen omkijken meer naar de verhuur van uw woning. Bij beheer doen wij de volgende zaken na het verhuren van uw woning

 TUSSENTIJDSE INSPECTIES

Met de huurder kunnen wij afspraken maken over tussentijdse inspecties van de woning en houden daar rekening mee bij het opstellen van de huurovereenkomst.

JAARLIJKSE INDEXERING

Wij voeren een jaarlijkse huurverhoging (indexering) door volgens de daarvoor geldende wetgeving en zorgen voor het rechtsgeldig aanzeggen van deze verhoging bij de huurder.

 BEHEER HUURPENNINGEN

Het incasseren van de huurpenningen voor de eerste van elke maand. Bij het uitblijven van een betaling, starten wij een aanmaningsproces op en indien noodzakelijk schakelen wij een incassobureau in.

BEHEER WAARBORGSOM

Het incasseren en in depot houden van het borgbedrag dat de huurder aan de verhuurder dient te betalen. Aan het eind van de huurtermijn verrekenen wij eventuele schades aan de woning met dit bedrag.

CORRESPONDENTIE (VER)HUURDER

Wij voeren alle voor het beheer noodzakelijke correspondentie richting de verhuurder en huurder.

ONLINE OMGEVING (VER)HUURDER

Wij bieden onze opdrachtgevers (verhuurders) en klanten (huurders) een online portaal. In deze beveiligde omgeving beheren wij alle relevante documenten en kan de (ver)huurder meldingen maken