Slide

Linger OG Makelaars Amsterdam

Jouw makelaar voor verkoop, aankoop, taxatie en verhuur in Amsterdam en omstreken

Commercieel vastgoed om extra inkomen te genereren

woningen-investering

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om geld te investeren in commercieel vastgoed om extra inkomen te genereren. Je kunt bijvoorbeeld gebouwen kopen, renoveren en met winst verkopen. Of je kunt nieuwe gebouwen kopen en ze vervolgens verhuren.

Omdat vastgoed steeds populairder wordt als investering, krijgen we steeds meer vragen over deze vorm van investeren. Mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze privé moeten investeren of via een bedrijf. Beide opties hebben risico’s en voordelen.

Investeren via een bedrijf (met een holding BV) heeft voordelen, zoals dat je de kosten kunt aftrekken van de belasting. Ook kun je kosten die je maakt voor het bedrijf aftrekken van de vennootschapsbelasting. Bovendien kun je de hypotheekrente aftrekken van de winst van het bedrijf, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Maar er kunnen ook nadelen zijn aan deze manier van investeren. De winst wordt belast en je kunt persoonlijk aansprakelijk zijn, afhankelijk van de afspraken met de bank. We raden je aan om met een boekhouder of belastingdeskundige te praten. Een goede bedrijfsmakelaar kan je ook in contact brengen met deze deskundigen, die je goed advies kunnen geven.