Slide

Linger OG Makelaars Amsterdam

Jouw makelaar voor verkoop, aankoop, taxatie en verhuur in Amsterdam en omstreken

Tips om je huis te verkopen in Amsterdam

tips om je huis te verkopen

Na lang wikken en wegen ben je eruit, je wilt je huis verkopen in Amsterdam. Een goede presentatie van je huis is erg belangrijk om je huis in de markt te zetten en interessant te maken voor potentiële kopers. De juiste prijs vragen van je woning is minstens net zo belangrijk als de presentatie. Een te duur huis zal immers kopers afschrikken. Misschien staat je huis al een tijdje te koop en lukt het maar niet om de juiste koper te vinden. In deze blog geven wij een aantal tips om je huis snel en voor de juiste prijs te verkopen in Amsterdam. Het is hierbij natuurlijk zaak om de hoogst mogelijke koopsom te krijgen en het verkooptraject zorgeloos af te ronden. Uiteraard staan onze makelaars voor je klaar als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen over onze verkoopservice.

Wat is de rol van de makelaar bij het verkopen van je huis in Amsterdam?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf je huis te verkopen of je kiest ervoor om je huis te verkopen via een makelaar in Amsterdam die van A tot Z al het werk uit handen neemt. Het is vaak ook mogelijk (bij Linger OG) om sommige onderdelen van het verkoopproces zelf in goede banen te leiden. Er kleven wel wat risico’s aan het verkoopproces als je besluit dit helemaal zelf te doen. Is de woning bijvoorbeeld wel juist geprijsd, bereik je potentiële kopers wel, sluipen er geen fouten in het verkoopproces en doe je de bezichtigingen wel goed? Veel mensen kiezen ervoor om een makelaar in te schakelen om een huis, zeker in Amsterdam, te verkopen. De verkoopmakelaar in Amsterdam heeft de juiste kennis in huis over alles wat komt kijken bij het verkopen van je woning, weet welke vraagprijs reëel is door een taxatie te doen en zorgt dat alle juridische zaken goed worden geregeld. In overleg met de makelaar kun je bepaalde onderdelen overnemen, zodat je de kosten kunt drukken. Makelaarskantoor Linger OG biedt verschillende pakketten om samen met een ervaren makelaar je huis in Amsterdam te verkopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens op onze pagina over huis verkopen in Amsterdam.

Tips om je huis in Amsterdam te verkopen

Onderstaande tips geven je als verkoper een idee waar je allemaal op moet letten als je je huis wilt verkopen.

Bepaal de juiste prijs

Wordt je woning te duur aangeboden? Dan bestaat de kans dat je weinig tot geen kopers over de vloer zult krijgen. Is de woning te goedkoop geprijsd? Dan zal je overlopen worden door geïnteresseerden die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Het bepalen van de juiste vraagprijs is dus erg belangrijk. Maar hoe bepaal je de juiste prijs voor de te verkopen woning in Amsterdam? Je kunt kijken wat vergelijkbare woningen in je buurt opleveren. Eenvoudiger is om een woning taxatie in Amsterdam te laten uitvoeren door een expert. Zo weet je op korte termijn welke vraagprijs reëel is. Dit kan gedaan worden door een verkoopmakelaar of een taxateur die je alleen inhuurt voor het taxeren van je woning.

De juiste foto’s

Kopers zijn visueel ingesteld, de juiste foto kan zomaar een koper over de streep trekken om een bezichtiging in te plannen. Hoge kwaliteit foto’s geven net dat beetje extra touch aan je verkooppresentatie en geven direct een goede indruk over je woning. Zo krijg je een realistisch beeld van de ruimtes en de mogelijkheden qua indeling van de woning. Ook de omgeving van de woning is het fotograferen waard. De foto’s kunnen het best gemaakt worden door een ervaren fotograaf. Zeker via Funda.nl en Social Media kanalen zullen goede foto’s leiden tot meer interesse. Let wel op dat je de foto’s probeert te maken op een zonnige dag.

Een schoon huis

Niets is minder aantrekkelijk voor kopers dan tijdens een bezichtiging terecht komen in een soort van plaats delict. Dit geldt natuurlijk ook tijdens het nemen van de foto’s. Maken je kinderen elke dag een chaos van je huis of laat je zelf veel rommel slingeren? Probeer dit op bezichtiging dagen zoveel mogelijk te voorkomen. Vergeet ook vooral de plekjes in huis niet waar je tijdens het schoonmaken niet altijd komt. Je zal net zien dat de koper afhaakt op een vieze drempel of de kozijnen onder het stof.

Funda

Gemiddeld trekt Funda.nl 77 miljoen bezoekers per maand. Ja je leest het goed, 77 miljoen! Hiervan zoekt 20% actief een woning. Je huis vertonen op Funda is dus een must en zeker makelaars zullen dit dan ook direct doen. Maar hoe val je goed op onder de honderden huizen in Amsterdam? Het is mogelijk om je te koop staande woning extra te promoten. Vraag je makelaar van Linger OG hiernaar of ga zelf bij Funda.nl op onderzoek uit.

Ga voor de WOW factor

Door extra sfeer te creëren in je woning zullen potentiële kopers nog geïnteresseerder zijn. Je hoeft echt niet te gaan verbouwen, maar een aantal simpele trucs zorgen al direct voor meer sfeer. Zet bijvoorbeeld op bezichtigingdagen een mooi bos bloemen neer, maak extra sfeer in je badkamer en vergeet vooral niet je scheerapparaat even uit het oog te zetten. Zet je mooiste kussens op de bank en plaats een mooi kaarsen set op tafel. Kleine sfeer creaties kunnen net de koper over de streep trekken.

Social Media

Buzz creëren kan alleen maar goed uitpakken. Veel makelaars verspreiden te koop staande woningen dan ook via hun Social Media kanalen. Als verkoper kun je natuurlijk ook je eigen kanalen gebruiken. Vergeet hierbij vooral niet te vragen aan je vrienden om de link te delen. Wie weet is de achterneef van de buurman wel geïnteresseerd.

Doe de laatste taakjes in huis

Het komt waarschijnlijk wel bekend voor dat je eigenlijk al jaren geleden de plinten had moeten plaatsen of dat een muur wel een likje verf kan gebruiken. Investeer een dag in het nalopen van alle kleine klusjes die eigenlijk nog gedaan diende te worden. Zo presenteer je je huis een stuk beter en kan je met alle vertrouwen potentiële kopers verwelkomen tijdens de bezichtiging.